Skip to main content

Acceptera gårdagens bekymmer och släpp oro för framtiden

Startsida   >   Individuell > Mindfulness

Way back when

Skräddarsydda övningar efter dina behov

Välkommen att boka individuell vägledning för Din hälsa med hjälp av medveten närvaroträning/mindfulness. Mindfulness kan också utövas med mig som instruktör individuellt där jag skräddarsyr övningarna efter Dina behov. Jag erbjuder övningar inklusive reflektioner/samtal i Vimmerby eller via videosamtal. Pris: 450kr/tim inklusive kursmaterial.

Några effekter av mindfulness

Mindfulness har en rad medicinska effekter bl.a. att den minskar stress, depression, sömnbesvär, ångest, smärta, kronisk huvudvärk.

Mindfulness ger en ökad livskvalitet, förbättrar immunförsvaret, minskar symptom vid kronisk sjukdom. Skyddar också mot återfall av depression och beroenden. Vi åldras till och med långsammare av medveten närvaro samt får en förbättrad hjärnfunktion med mer synkroniserad hjärna och kreativiteten ökar.

Vi lär oss bromsa stresspiralen i tid genom att bedöma tankar, känslor, förnimmelser och upplevda hot i ett tidigt skede. Genom att stanna upp, observera våra tankar har vi frihet att välja om vi vill svara eller släppa taget.

Dessa fakta baseras på evidensbaserad forskning som även visar att mindfulness påverkar vår hjärnas förmåga att hantera känslor, under stress och därför också hjälper läkningsprocessen för flera stressrelaterade sjukdomar.    

Mindfulness kan också användas helt enkelt för att kunna njuta mer av livet även om vi inte lider av stressrelaterade sjukdomar. Kort sagt den ökar vårt välbefinnande. Den måste dock självupplevas, att beskriva effekten av medveten närvaro med ord ger den inte rättvisa!