Skip to main content

Välkommen till träning i mindfulness.

Startsida   >   Kurser   >   Mindfulness

Här&Nu träning

Ett träningsprogram i mindfulness som ökar livskvalitén, minskar din stress och ökar din närvaro i nuet. Mindfulnessbaserad stressreduktion/ MBSR. Vi möts i grupp 1,5 timmar per gång i 8 veckor. Mellan varje tillfälle tränar man hemifrån med ljudspår som inkluderas i kursen. Kursstart vid intresseanmälan och minst 3 deltagare. Investering 1750kr (ord. 3395kr) inklusive material med bl.a. pärm, häfte och CD/Ljudspår.

Mycket forskning har gjorts framför allt på det här träningsprogrammet och mycket goda effekter har visats. Forskning har bl.a. visat att gruppbehandling med mindfulness är lika effektivt som individuell KBT-behandling mot ångest och depression. Det finns även ett flertal positiva effekter av mindfulness vilka du kan läsa om på www.mindfulnesscenter.se/forskning.

Start:

Ospecificerad

Pris:

1750 SEK

Tillfällen:

8

Tider:

Ospecificerad

Boka

Nyfiken på Mindfulness/Mindfulness i vardagen

Träning i Mindfulness kan öppna upp för en gladare och mer kreativ framtid. Kreativitet kan vara allt från att laga mat eller meka på ett nytt sätt till att skapa något du alltid drömt om. Prova att stanna upp och stressa ner. Få olika sätt att återhämta dig. Tid för återhämtning är det vi idag ofta saknar. Skär ut ett stycke tid.

Mindfulness i Vardagen pågår i 5 veckor med start nr 1 söndagen den 9 september 2018 och nr 2 måndagen den 5 november. Investering 1250kr (ord. 1520kr) inklusive Ola Schenströms bok: Mindfulness i vardagen och ljudspår/CD att träna med hemma. Vi ses 1,5 timmar per gång. Missade tillfällen kan tas igen.

Evidensbaserad forskning har visat att mindfulness påverkar vår hjärnas förmåga att hantera känslor, under stress och därför också hjälper läkningsprocessen för flera stressrelaterade sjukdomar.

Start:

5 november

Pris:

1250 SEK

Tillfällen:

5

Tider:

Ospecificerad

Boka

Mindfulness för fokus och energi

Mindfulness för fokus och energi är en kurs på 6 veckor med 3 träffar (varannan vecka). Kursstart söndagen den 28 oktober 2018 kl. 12,00 -13,30. Följande träffar 10/11, 25/11.

Investering: 1200kr hos Karinéa Mind Life (ord. 1420kr). Inklusive internetbaserat träningsprogram från Mindfulnesscenter, Sveriges ledande företag inom mindfulness.

Forskning visar att mindfulness för fokus och energi ökar vår självkontroll, självmedvetenhet, självmedkänsla, självledarskap samt självbalans. Vår stress minskar och den emotionella intelligensen ökar.

Start:

28 oktober

Pris:

1200 SEK

Tillfällen:

3

Tider:

12:00 - 13:30

Boka

Mindfulness och medkänsla

Mindfulness och medkänsla med sig själv och andra är en kurs som Karinéa Mind Life erbjuder i höst med start måndagen den 12 november 2018 kl. 17,15-18,45. Investering 2650kr inklusive internetbaserat träningsprogram. Den går på 6 veckor och sista tillfället blir den 17 december 2018. Mellan träningstillfällena kan du öva själv i appen som ingår. Ljudfilerna har du även kvar efter kursens slut och kan träna vidare själv om du önskar.

Forskningsresultat i denna kurs enligt mindfulnesscenter visade att träning i mindfulness och medkänsla ger positiva effekter som att den ökade förmågan till självmedkänsla och minskade upplevd stress och utmattningssymptom. Forskningen ger fortsatt stöd för att internetbaserad träning är en effektiv metod.

Start:

12 november

Pris:

2650 SEK

Tillfällen:

6

Tider:

17:15 - 18:45

Boka